Kleurkracht viert vijfjarig jubileum!

Kleurkracht is alweer vijf jaar gehuisvest in het pand van de FlevoMeer Bibliotheek in Emmeloord. Deze samenwerking werd vorige week op geheel eigen wijze gevierd met leuke activiteiten en acties. Omroep Flevoland bracht een bezoek aan de locatie voor een mooie reportage.

''Voor onze medewerkers is dit een plek waar zij kunnen doen waar ze goed in zijn.'' Dat zegt Sylvia van der Vliet tegen Omroep Flevoland, zij is de beheerder van de winkel. ''We proberen te ontdekken waar bij mensen hun talenten liggen.'' In de komende jaren wil Van der Vliet de samenwerking met de Flevomeer bibliotheek in Emmeloord vergroten.


 

Win-win situatie..

"De vreugde en trots van cliëntmedewerkers wanneer ze hun product in de winkel zien, dat geeft een goed gevoel."

Het verhaal van Rob van de Ancker, MVO ondernemer bij naturalflowercards.nl.

Producten met een verhaal

"Sinds 2015 is de Participatiewet van kracht. Deze wet moet ervoor zorgen dat meer mensen, met en zonder beperking, werk vinden bij een gewone werkgever. Mijn doel is verantwoord te ondernemen. Dat ik door een bijdrage te leveren aan de uitvoer van de Participatiewet laat zien dat verandering mogelijk is is een mooie bijkomstigheid. We maken producten met een beleving én een verhaal. Wenskaarten met wat extra’s om zo meerdere zintuigen prikkelen. Natuurlijk biedt dat zakelijk gezien ook onderscheidend vermogen. Want gewone drukkers zijn er genoeg."

"Dat betekent concreet dat we bijvoorbeeld thee toevoegen aan een wenskaart. Alleen miste ik de benodigde verpakkingslicentie. Toevallig liep ik in Emmeloord tegen Kleurkracht van Triade aan. Een locatie waar cliënten voor dagbesteding samenkomen. Zij verpakken en verkopen onder andere thee. Met de juiste HACCP certificering. Ik zag een kans en ben gaan bellen. Dat resulteerde in onze huidige samenwerking. Recent voegden we zeep toe aan het assortiment. Ik bedruk de doosjes, Kleurkracht verpakt het. Echt een oud Hollandse win-win situatie."

Lees hier het hele verhaal van Rob.